1880 - 1980: London Camberwell

Het orgel werd oorspronkelijk gebouwd voor de Brunswick Square Prebyterian Church in London Camberwell. Het werd daar in 1880 geplaatst. Hoewel de kerk aanvankelijk goed bezocht werd, liep het aantal bezoekers terug en werd het gebouw in 1980 gesloten en gesloopt.

1980 - 2005: Groningen

In 1979 meldde zich orgelhandelaar Taco Boersma bij de voorganger van de Elim Church om het orgel uit de kerk te verwijderen voordat het gebouw gesloopt werd. Alle pijpen, mechanieken en andere onderdelen werden in kisten gedaan en verscheept naar Nederland. Het lukte niet direct om een geschikte plek te vinden voor het orgel dus enkele jaren stonden de dozen in de opslag.

2005: Zoetermeer

In de Morgensterkerk in Zoetermeer wordt in 2005 een orgel geplaatst dat afkomstig is uit de Brunswick Square Church, Camberwell London. De kerkzalen van deze kerken verschillen erg in indelingen en het orgel kan dus niet zomaar worden geplaatst. Er is sowieso nauwelijks nog materiaal van de oude kas beschikbaar, dit is verdwenen in de Groningse periode. Besloten wordt het orgel te restaureren en te plaatsen in een nieuwe kas. Verder worden ook enkele wijzigingen aan de dispositie doorgevoerd.

Maley, Young and Oldknow

Maley, Young and Oldknow is een samenwerkingsverband van 3 orgelmakers die tussen 1876 en 1887 actief waren in London, het zuidwesten van Engeland en de kanaaleilanden

Orgels in de Morgensterkerk

De Morgensterkerk is gebouwd in 1965 toen de Oude Kerk een tijd dicht moest vanwege een verbouwing. Er is gekozen voor een moderne zaal waarbij uitgangspunt was dat de gemeente zich om de spreker op de preekstoel zouden scharen. Voornaamste uitgangspunt bij de uitwerking van de inrichting van de zaal en het ontwerpen van de akoestiek was dan ook de spraak.